TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kayseri'de Tıbbi Aromatik Bitkiler Tarla Günü
27 Eylül 2017 Çarşamba

ORAN ilçelerde endüstriyel değeri olan tıbbi aromatik bitkilerin ekiminin yaygınlaştırılmasına yönelik destekler vermektedir. Ajansın amacı kırsal alanda çiftçilerin daha fazla katma değer üreterek gelirlerinin artmasına yardımcı olmaktır. TR72 Bölgesi içerisinde 8 farklı ilçede demonstrasyon bahçelerinin kurulumu çalışmaları tamamlandı.

Kayseri’nin Akkışla, Felahiye ve Özvatan ilçelerinde tıbbinane, biberiye ve karabaşotu deneme bahçeleri kurulumuna ilişkin Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yapılan protokol kapsamında çiftçilerin fide maliyetleri Ajansımız tarafından karşılanmıştır. Hasat zamanı gelen ürünlerin tarla günü etkinlikleri Özvatan ilçesinde yapıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen tarla günü organizasyonuna Özvatan Kaymakamı Menderes TOPÇUOĞLU, İl Müdürü Özkan KAYACAN, Özvatan Belediye Başkanı Sayın Halit DEMİR, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ ve il, ilçe teknik personelleri, sivil toplum örgütleri, üretici birlikleri, özel sektör temsilcileri ile basın mensupları katılım sağladı.

GÖRSELLER